Det er Haute Couture for dødsengle, når den prisbelønnede beklædnings-designer Anne Damgaard præsenterer sine nyeste værker i Øksnehallen. De er inspireret af George Crumbs ”Black Angels” – hans magiske, elektrisk forstærkede -strygekvartet – og mere end det. Musikken opføres live af strygekvartetten Messer i en ruminstallation, hvor beklædning og lyd, lys og videoprojektioner forener sig: Black Angels 13 – 7.


Anne Damgaard sprænger rammerne for beklædnings-design og lader kjolerne form-forvandle sig gennem det ene medie efter det andet – draperingerne er ikke kun stof, men lys og toner og billeder. Det er tøj som en sindstilstand, og hendes kjoler er arabesker af følelser og sanseoplevelser. Den grafiske skønhed af Crumbs partitur er blevet til beskæringer, noderne er sting, og strygerne spiller med fingerbøl i kjoler, som er musik og lys og farver.

 

Det er synæstetisk beklædningsdesign på højt niveau, og vi får et kig ind i laboratoriet – skitser og forlæg, fotografier og udklip følger processen, der er lige så meget del af det endelige design. For Anne Damgaard er alle grænser flydende, og den moderne oplevelse er i alt, hvad hun rører ved: ”All that is solid melts into air”.’

– Knud Romer